Hoe werken wij samen aan een goede start van de dag?

Wat zijn ook alweer de afspraken?

Het schooljaar is alweer een tijdje bezig. Ouders, leerlingen en medewerkers werken samen aan een goed start van een schooldag. Een groep leerlingen, ouders en medewerkers hebben hierover een win-win gemaakt. (Zie bijlage) We merken dat de afspraken niet (meer) bij iedereen bekend zijn. In dit bericht nog even de afspraken, waarbij het uitgangspunt is dat kinderen zelf doen wat zelf gedaan kan worden: 

 

Wat zijn de basisafspraak?

Het uitgangspunt is dat leerlingen, ouders en medewerkers samen zorgen voor een goede start van de dag in een rustige speel- en werkomgeving. Daarnaast doen de kinderen zoveel mogelijk zelf wat zij zelf kunnen doen.

 

Hoe kan ik als ouder iets meedelen aan een medewerker? 

- Als ouders iets willen meedelen, kunnen zij dit voor schooltijd doen in een topic. Ook kunnen ouders op deze wijze vragen om een afspraak voor een fysiek overleg. Tijdens schooltijd zullen medewerkers topics niet of nauwelijks lezen of beantwoorden. 

- Absenties (ziekte of doktersafspraken) worden gemeld via de absentie-knop in Kwieb.

- De medewerkers lopen om 14 uur mee naar het plein, zodat ouders iets kort iets kunnen vragen of meedelen.

 

Hoe kan ik als ouder in de onderbouw mee naar binnen? 

- In de onderbouw komen de kinderen binnen via de buitendeur van de basisgroep binnen. Bij groepen die ‘s ochtends starten met gym nemen de ouders afscheid bij de deur.

- De kinderen brengen zelfstandig hun jas en tas naar de garderobe. De kinderen helpen elkaar en worden waar nodig ondersteund door een medewerker. De ouders wachten in de klas. 

- Tijdens de startactiviteiten aan tafel kunnen ouders die dat willen een activiteit doen met hun kind.

 

Wat is mijn rol als ouder in de midden- en bovenbouw bij de start van de dag? 

- In de midden- en bovenbouw gaan kinderen zoveel mogelijk zelfstandig naar school.

- Als ouders hun kind naar school brengen, nemen de ouders in principe afscheid op het schoolplein. Dus de ouders gaan niet mee naar binnen. 

- Soms willen kinderen iets laten zien aan hun ouder. Dat kan! Ouders kunnen af en toe mee naar binnen komen met het doel om voor 8:30 uur iets van hun kind te bekijken. De kinderen spreken dit met hun ouder af en leggen klaar wat zij willen laten zien.

 

Dank voor uw medewerking! 

Foto website ouderbetrokkenheid Foto website ouderbetrokkenheid