Veilig in het verkeer: nieuwe verkeerssituatie rond de school

Ouders en school werken samen aan een veilig verkeer!

Het nieuwe schooljaar gaat bijna van start. Natuurlijk willen we dat alle kinderen ook in het nieuwe schooljaar op een veilige manier naar school kunnen komen!

We herinneren u er nog even aan dat bij de ingangen van het schoolplein (zowel aan de voor- als de achterkant) een stopverbod geldt. We adviseren ouders zo veel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Ouders die met de auto komen kunnen hun kind afzetten bij de Lorentzstraat of hun auto daar parkeren en het laatste stukje lopen. Zo zorgen we samen voor een veilige verkeersomgeving. 

 

Gewijzigde rijrichting

De gemeente Den Helder heeft de rijrichting gewijzigd bij de Parallelstraat van de Pasteurstraat (het straatje langs de ingang van het schoolplein). Dit betekent dat automobilisten deze straat in kunnen rijden vanaf de t-splitsing bij de Pasteurstraat. Dit voorkomt opstoppingen en gevaarlijke situaties bij de t-splitsing. (Zie ook de situatie-kaart in de bijlage) Let op: De bocht bij de ingang van het schoolplein is in de nieuwe situatie krapper, dus rij (extra) voorzichtig!

Op de eerste dagen van het nieuwe schooljaar zullen handhavers aanwezig zijn om de nieuwe situatie in goede banen te leiden. Daarna zullen zij ook echt gaan handhaven. We rekenen op uw medewerking! 

IMG_6019 IMG_6019
4471143_2405737 4471143_2405737