De Windwijzer wordt een kindcentrum

Wij bundelen de krachten en zorgen voor goed onderwijs en opvang van 0-13 jaar

Vanaf volgende schooljaar wordt basisschool De Windwijzer onderdeel van Kindcentrum De Windwijzer. In ons kindcentrum verwelkomen wij kinderen uit diverse wijken uit Den Helder. Het kindcentrum bestaat uit onderwijs (de school) en de opvang van Monter (http://www.monterkinderopvang.nl): kinderdagverblijf Wiele Wiele Stap (https://monterkinderopvang.nl/kinderdagverblijf-wiele-wiele-stap/), 3+groep en buitenschoolse opvang De Poolster (https://monterkinderopvang.nl/buitenschoolse-opvang-de-poolster/). Zo bieden wij onderwijs en opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar. Dat doen we nu ook al, maar dan onder één naam en met intensievere samenwerking. 

 

Wat is Monter Kinderopvang? 

Monter Kinderopvang is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. Monter biedt kinderopvang in de Kop van Noord-Holland. Monter heeft daarbij geen winstoogmerk. Het welzijn van onze kinderen en ouders is de winst. De locaties voor kinderopvang zijn gevestigd in Den Helder, Julianadorp, Hollands Kroon en Purmerend.

 

Wat merken leerlingen en ouders hiervan? 

In een kindcentrum hebben onderwijs en opvang goed samen. Dit betekent dat activiteiten nog beter op elkaar worden afgestemd en dat er een doorgaande ontwikkel-lijn is. Daarnaast versterken het onderwijs en de opvang elkaar. Zij werken samen vanuit de gedachte: ’Samen waar kan, verschillend waar nodig!’ Zo werken we samen aan de ontwikkeling van de medewerkers en wisselen we, waar nodig, personeel uit. 

 

Opening van het kindcentrum

Op woensdag 17 juli zullen de kinderen van onderwijs en opvang met elkaar het kindcentrum officieel openen. Onder schooltijd leggen zij twee puzzelstukjes aan elkaar, waarmee we symbolisch onze krachten bundelen. We trakteren alle kinderen dan op een duo-waterijsje, waarbij twee ijsjes er een is geworden. 

Kopie van Vlag Windwijzer (7) Kopie van Vlag Windwijzer (7)
Monter Kinderopvang RGB (2) Monter Kinderopvang RGB (2)
Kinderdagverblijf-WieleWieleStap (1) Kinderdagverblijf-WieleWieleStap (1)
Buitenschoolse-opvang_De-Poolster Buitenschoolse-opvang_De-Poolster